Aktuelno

Pet osoba uhapšeno pod sumnjom da su počinili zloupotrebu položaja odgovornog lica i pranje novca

12.06.2019.
MUP

Broj: 486/19
12. jun 2019. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su S. S. (1978), odgovorno lice privrednog društva „Citrum“ iz Aleksinca, kao i I. A. (1996), V. N. (1981), M. K. (1960) i S. K. (1987).

Sumnja se da je S. S. organizovao uvoz nektarina i breskvi od dobavlјača iz Grčke, skladištio voće u privrednom društvu "Coja promet", a potom ga lažno deklarisao i otpremao kao proizvode domaćeg porekla kupcima u Ruskoj federaciji.

Uhapšena fizička lica se terete da su mu fiktivno prodavala voće i na taj način mu omogućili da izradi lažnu dokumentaciju i uvezene nektarine i breskve prikaže kao robu domaćeg porekla.

Sumnja se da je S. S. na ovaj način pribavio privrednom društvu “Coja promet" protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 104,86 miliona dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.