Aktuelno

MUP će i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila

29.07.2021.
MUP

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov istakao je danas da je protiv privrednog društva koje je prilikom tehničkog pregleda pogrešno utvrdilo neispravnost Audija A6, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. 
 
Činjenica je, kako je naglasio Arsov, da je vozilo bilo tehnički neispravno zbog prepravke OBD priklјučka, koji je potreban za utvrđivanje neispravnosti uređaja za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova. 
 
Arsov je reagujući na navode iznete u emisiji „SAT Media HUB“, ukazao da je ova neispravnost vozila utvrđena kontrolom. 
 
Dodao je da pored neosnovane konstatacije u zapisniku da je vozilo tehnički neispravno, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, privredno društvo konstatovalo i nepropisan sastav izduvnih gasova, a da nisu ni merili sastav izduvnih gasova. 
 
Kako je objasnio, vozilo je narednog dana bilo na ponovnom tehničkom pregledu u istom privrednom društvu i tom prilikom je utvrđena tehnička ispravnost vozila i izdat je registracioni list.
 
Načelnik Uprave saobraćajne policije je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila, uklјučujući slučajeve kada se ispravno vozilo oceni tehnički neispravnim.