Aktuelno

PU Novi Sad: Netačne informacije Narodne stranke

15.07.2021.
PU Novi Sad

Netačne su informacije koje u javnost iznosi Narodna stranka - Novi Sad da posle, kako navode "demoliranja Gradske kuće" u Novom Sadu pre godinu dana niko nije odgovarao za "vandalizam".

Nakon neprijavlјenog skupa 8. jula 2020. godine na Trgu slobode na kome su neki od okuplјenih građana kamenicama oštetili Gradsku kuću, policija je u službene prostorije dovela 52 osobe, od kojih je 42 zadržano i procesuirano.

Od ukupno sedam osoba, koliko je, u skraćenom postupku, sprovedeno u Osnovni sud u Novom Sadu, protiv četvoro su podnete krivične prijave zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo nasilničko ponašanje, jedna osoba je osumnjičena za izazivanje opšte opasnosti, a dve za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prekršajnom sudu u Novom Sadu sprovedeno je 36 osoba, od kojih je protiv 35 podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog sumnje da su učinili prekršaj nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje, dok se jedna osoba tereti za vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Još jednom molimo političke partije da se uzdrže od iznošenja netačnih informacija u javnost i ne zloupotreblјavaju policiju u dnevnopolitičke svrhe.