Aktuelno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije ističe da srpska policija postupa isklјučivo po zakonu koji je jednak za sve građane

08.09.2021.
MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije povodom reagovanja Ministarstva spolјnih poslova Crne Gore ističe da srpska policija postupa isklјučivo po zakonu koji je jednak za sve građane i da je državlјanka te zemlјe D.S., u skladu sa zakonskim procedurama, zadržana zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. 

Ističemo da je prema njoj postupano u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje ličnog dostojanstva, zbog čega ne shvatamo značenje poziva Ministarstva spolјnih poslova Crne Gore da "vlast Srbije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prestanu sa nekorektnim postupanjem prema crnogorskim poslanicima".

Činjenica je da je D.S. na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije zadržana od strane pripadnika Granične policije Srbije zbog posedovanja tableta sa liste psihoaktivnih supstanci i da će protiv nje biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. 

Uvereni smo da se Ministarstvo spolјnih poslova Crne Gore, kao državna institucija, zalaže za poštovanje zakona i njegovu jednaku primenu prema svima, bez obzira na funkciju koju obavlјa. Zakoni u Srbiji su isti za sve i sigurni smo da i Crna Gora teži ka tome.