Aktuelno

Miličković: Advokat Ružić nastavlja da iznosi neistine i paušalne tvrdnje o radu Ministarstva unutrašnjih poslova

10.09.2020.
MUP

Broj: 639/20
10. septembar 2020. godine

Izjava državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Milosava Miličkovića:

„Podsećam još jednom da je advokat Slobodan Ružić izneo apsolutnu neistinu da je optuženom Miroslavu Kuraku tokom postupka koji se vodi protiv njega produžen pasoš.

Nove paušalne tvrdnje o radu Ministarstva unutrašnjih poslova, koje nastavlja da iznosi u pokušaju da objasni zašto je izneo prethodnu neistinu u najmanju ruku su neodgovorne, a svakako ne menjaju činjenice. Miroslavu Kuraku pasoš je izdat 2011. godine i od tada nije rađeno nikakvo produženje putne isprave, jer je dokument koji mu je izdat, u vreme prethodne vlasti, i dalje važeći.

Današnje Ružićevo pitanje da li MUP zna da je Kurak napustio Srbiju i da se nikada nije vratio, samo potvrđuje da je reč o omalovažavanju rada pripadnika MUP-a. Ružić je svakako upoznat sa činjenicom da je MUP, po nalogu nadležnog suda, raspisao 2014. za Kurakom međunarodnu Interpolovu poternicu. Od tada do danas kontaktirali smo sve države za koje smo imali saznanja da se navedeno lice nalazi na njihovoj teritoriji.

Povodom tvrdnje da ukoliko pripadnici MUP-a nisu dobili nikakav odgovor od navedenih država treba da odu u te zemlje, Ružić bi trebalo da pojasni kao pravnik da li obmanjuje javnost ili zaista veruje da srpski policajci mogu da uđu na teritoriju drugih država i sprovode hapšenja.

I na kraju da se osvrnem i na današnje tvrdnje Rodoljuba Šabića, koji pokušava da politizuje ovu temu, zarad hitne odbrane i relativizacije postupaka prethodne vlasti. Dovoljno je samo da ga podsetim da optužnica za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nije podignuta za sve vreme vlasti njegovih prijatelja iz bivšeg režima, već 2014. godine.“