Aktuelno

Poseta kolega iz policije Španije

06.02.2018.

POLICIJA DANAS

 

U okviru četvorodnevne posete Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije,  delagacija policije Kraljevine Španije, koju je predvodio generalni direktor španske policije Herman Lopez Iglesijas posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević, načelnik Centra Želimir Mrdalj i njihovi saradnici predstavili su kolegama iz Španije organizaciju i način rada Sektora za ljudske resurse u čijem se sklopu nalazi i Centar za osnovnu policijsku obuku.

Predstavnici španske policije posebno su bili zainteresovani za način i uslove izvođenja nastave, kao i pravne aspekte rada Centra i njegov položaj u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom posete delegacije policije Španije eksperti dve policije razmenili su iskustva u oblasti borbe protiv svih vidova kriminala, a ocenjeno je i da postoji prostora za daljim unapređenje saradnje srpske i španske policije.

Direktor policije Kraljevine Španije Herman Lopes Iglesijas je, na kraju posete, domaćinima uručio ikonu Svetog Aranđela, zaštitnika španske policije