Aktuelno

Policija u dve odvojene akcije uhapsila osumnjičene za više krivičnih dela

07.03.2018.
MUP

Broj: 158/18
07. mart 2018. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u dve odvojene akcije uhapsili su dve osobe, osumnjičene da su na teritoriji Beograda počinile različita krivična dela. U jednoj od akcija, beogradska policija zaplenila je oko kilogram i 500 grama marihuane, oružje i municiju.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu zaplenili su oko kilogram i 500 grama marihuane i uhapsili D. B. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je u stanu osumnjičenog pronašla marihuanu zapakovanu u deset kesa, revolver, 75 komada municije različitog kalibra, prepravljenu pušku i elektronsku vagicu za merenje.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su N. M. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ucena.

Osumnjičeni N. M. se tereti da je od oštećenog potraživao novac u iznosu od 5.000 evra kako ne bi objavio njegove kompromitujuće fotografije i snimke.

Oštećeni je osumnjičenom uplatio 300 evra, nakon čega je N. M., kako se sumnja, nastavio od njega da potražuje ostatak novca.

Policija je, prilikom pretresa stana osumnjičenog, pronašla mobilni telefon sa snimcima kojima je ucenjivao oštećenog.

Osumnjičenom N. M. određeno je zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu, biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.