Aktuelno

Uhapšene četiri osobe zbog mita

08.03.2018.
MUP

Broj: 163/18
08. mart 2018. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, uhapsili su policijsku službenicu i zaposlenu u Sekretarijatu za Upravu grada Beograda osumnjičene da su zloupotrebivši službeni položaj omogućile stranim državljanima upis u knjigu državljana Republike Srbije, iako neki od njih nisu ispunjavali zakonom predviđene uslove.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita uhapšene su policijska službenica Uprave za upravne poslove G.R. (1970) i službenica Sekretarijata za Upravu grada Beograda, Odeljenja za lična stanja građana, vođenje matičnih knjiga i izborna prava – Stari grad A.P. (1967).

Policija je uhapsila i dvoje građana Lj.N. (1952) i M.Z. (1962), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su G.R. i A.P., u dužem vremenskom periodu od osumnjičenih građana primale poklone, kao i novac u iznosu od 100 do 500 evra kako bi stranim državljanima omogućile upis u knjigu državljana Republike Srbije i donošenje rešenja po ubrzanom postupku, iako neka od tih lica nisu ispunjavala zakonom predviđene uslove za prijem u državljanstvo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.