Актуелно

Полицијски синдикат Србије више није репрезентативни синдикат у Министарству унутрашњих послова

05.03.2019.
МУП

Министарство унутрашњих послова Републике Србије обавештава јавност и запослене да је, на основу захтева Независног синдиката полиције за преиспитивања репрезентативности Полицијског синдиката Србије, утврђено да ПСС више није репрезентативни синдикат у Министарству унутрашњих послова.

Независни синдикат Србије је 19. фебруара упутио захтев у коме наводи да је од последње провере репрезентативности ПСС-а прошло више од три године, а да постоје индиције да се, како су навели у допису, број чланова ПСС-а смањио и да зато сматрају да постоје услови за спровођење поступка провере репрезентативности.

Након добијеног захтева спроведен је поступак преиспитивања репрезентативности ПСС-а, тачније провере код коликог броја запослених се сваког месеца од плате одбија накнада на име чланства у Полицијском синдикату Србије.

Провером је утврђено да ПСС у свом чланству има мање од 15 одсто запослених у Министарству унутрашњих послова, што је законски минимум, те је стога донето решење којим се утврђује губитак репрезентативности Полицијског синдиката Србије.