Актуелно

МУП: Апелујемо на возаче да се придржавају саобраћајних прописа

24.01.2021.
MУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током ноћи у Београду су зауставили тројицу возача који су возили под дејством алкохола или су прекорачили дозвољену брзину кретања.

Припадници саобраћајне полиције су „пресретачем“ зауставили аутомобил марке „ауди“ којим је управљао двадесетпетогодишњи мушкарац. Он се терети за прекршај насилничка вожња јер је на ауто-путу Београд-Шид, где је дозвољена брзина 80 километара на час возио брзином од око 200 километара на час. Алкотестирањем је утврђено да је имао 0,56 промила алкохола у организму.

Полиција је приликом контроле на Палилули зауставила аутомобил марке „ситроен“ којим је управљао тридесетогодишњи мушкарац, а алкотестирањем је утврђено да је имао 0,72 промила алкохола у крви.

У полицијску станицу спроведен је двадесетседмогодишњи мушкарац који је одбио алкотестирање након што су га полицајци зауставили док је управљао аутомобилом марке „пежо“ на Савском венцу.

Против тројице мушкараца биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве.

Министарство унутрашњих послова још једном апелују на возаче да се придржавају свих саобраћајних прописа, да поштују ограничење прописане брзине кретања и да не управљају возилима под дејством алкохола, како би сачували своје животе и животе осталих учесника у саобраћају.