Актуелно

Возили под дејством алкохола и наркотика

17.05.2024.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици открили су приликом контроле саобраћаја двојицу возача који су возили под утицајем алкохола и четворицу под дејством опојних дрога.

Полиција у Сремској Митровици зауставила је тридесетпетогодишњака који је управљао нерегистрованим „фијатом“ без издате возачке дозволе и под утицајем алкохола. Возач и сувозач у „фијату“ су, због раније извршених кривичних дела, спроведени на издржавање затворских казни у Нови Сад и Сремску Митровицу. 

Такође, на подручју Сремске Митровице, заустављен је педесетчетворогодишњи возач „пасата“ са 2,62 промила алкохола у организму, а у Пећинцима тридесетогодишњи возач „реноа“ под утицајем канабиса и двадесетогодишњак који је возио „сеат“ позитиван на амфетамин. 

У Инђији је откривен четрдесетосмогодишњак који је управљао „фијатом“ под дејством амфетамина и метадона, а на подручју Старе Пазове двадесетдвогодишњи возач „пежоа“ позитиван на канабис. 

Овим возачима одређено је задржавање након чега су приведени надлежним прекршајним судијама.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, посебно на возаче, да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.