Актуелно

Из саобраћаја искључен 51 возач

09.05.2022.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли током викенда, из саобраћаја су искључили 51 возача због вожње под дејством алкохола, међу којима једног због насилничке вожње, као и још троје због вожње под дејством психоактивних супстанци.

Полиција је алкотестирала шездесетчетворогодишњег возача „цитроена“, који је у околини Сврљига слетео са пута и утврдила да је управљао возилом са 2,62 промила алкохола у организму.

Возачу је одређено задржавање и против њега ће, због прекршаја насилничка вожња, бити поднета прекршајна пријава.

Полиција је зауставила и мушкарце старости 62, 57, 47, 45, 43, 37 и 30 година који су возили под дејством алкохола, од 1,21 промил до 1,74 промила.

Из саобраћаја су искључена и двојица мушкараца старости 39 и 26 година који су аутомобилима управљали под дејством психоактивних супстанци, као и четрдесетдвогодишњак који је возио са 1,38 промила алкохола у организму и под дејством кокаина.

Возачима је одређено задржавање до 12 сати и против њих ће бити поднете прекршајне пријаве.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и стриктно поштују све саобраћајне прописе јер на тај начин чувају свој и животе осталих учесника у саобраћају.