Aktuelno

Iz saobraćaja isklјučen 51 vozač

09.05.2022.
PU Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u redovnoj kontroli tokom vikenda, iz saobraćaja su isklјučili 51 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, među kojima jednog zbog nasilničke vožnje, kao i još troje zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je alkotestirala šezdesetčetvorogodišnjeg vozača „citroena“, koji je u okolini Svrlјiga sleteo sa puta i utvrdila da je upravlјao vozilom sa 2,62 promila alkohola u organizmu.

Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će, zbog prekršaja nasilnička vožnja, biti podneta prekršajna prijava.

Policija je zaustavila i muškarce starosti 62, 57, 47, 45, 43, 37 i 30 godina koji su vozili pod dejstvom alkohola, od 1,21 promil do 1,74 promila.

Iz saobraćaja su isklјučena i dvojica muškaraca starosti 39 i 26 godina koji su automobilima upravlјali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i četrdesetdvogodišnjak koji je vozio sa 1,38 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom kokaina.

Vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Apelujemo na vozače da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola i striktno poštuju sve saobraćajne propise jer na taj način čuvaju svoj i živote ostalih učesnika u saobraćaju.