Aktuelno

Priveden osumnjičeni da je uputio preteću poruku glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta

29.03.2019.
MUP

Broj: 255/19
29. mart 2019. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu identifikovali su i priveli četrdesetdevetogodišnjeg muškarca za koga se sumnja da je Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku agencije Beta, uputio SMS poruku u kojoj je, između ostalog, naveo - „ako u subotu bude nereda, čini mi se da će Beta biti spalјena“.

On je nakon privođenja rekao da Janjića poznaje dugo, da su prijatelјi i da mu nije pretio, već upozoravao šta može da se dogodi.

Policija je o svemu obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se o navedenom dostavi izveštaj nadležnom tužiocu, radi odluke o dalјem postupanju.

Takođe, sumnja se da je ovaj četrdesetdevetogodišnji muškarac 18. marta ove godine zvao i direktora televizije „N1“ Jugoslava Ćosića kome se predstavio kao službenik Vlade SAD i od njega tražio „dokaze da je napad na Novom Zelandu povezan sa Srbijom ili će mu biti uskraćen ulazak u SAD“.

Policija ga je ovim povodom privela i sa njim obavila razgovor o čemu je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo kome je dostavlјen izveštaj povodom ovog događaja.