Актуелно

Задржани због вожње под дејством алкохола или психоактивних супстанци

07.12.2021.
ПУ Нови Пазар

Припадници саобраћајне полиције у Новом Пазару синоћ су, у оквиру међународне акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, искључили из саобраћаја тројицу возача који су возили под дејством алкохола или психоактивних супстанци.

Полиција је око поноћи, у Улици Руђера Бошковића, зауставила „опел вектру“ којом је управљао педесетогодишњи мушкарац са 1,64 промила алкохола у организму, а пола сата касније „опел корсу“ коју је возио двадесетдвогодишњак под дејством психоактивних супстанци.

Возачима је одређено задржавање и против њих ће бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја.

Такође, полиција је у Тутину, искључила из саобраћаја тридесетдвогодишњег држављанина Црне Горе који је управљао „голфом“ са 0,80 промила алкохола у организму.

Судија за прекршаје у Тутину му је изрекао новчану казну у износу од 10.000 динара и три месеца забране управљања моторним возилом на територији Републике Србије.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.