Актуелно

Прекршајне пријаве против бахатих возача

29.06.2022.
ПУ за град Београд

Припадници Управе саобраћајне полиције у Београду искључили су данас из саобраћаја двојицу возача који су, ауто-путем кроз Београд, на територији Вождовца, возили знатно брже од дозвољеног, а један од њих и под дејством алкохола.

Саобраћајни полицајци зауставили су ноћас око 2.20 часова, четрдесетседмогодишњег возача, који је управљао путничким возилом „опел инсигниа“ брзином од 146,3 километра на час, на делу пута где је ограничење брзине 80 километара на час. Даљом контролом уочено је да нема прописано постављену регистарску таблицу на задњој страни возила, а алкотестом је устављено присуство 1,68 промила алкохола у његовом организму.

Полиција је, данас око 14 часова, уређајем за мерење брзине, детектовала аутомобил „БМВ“, којим је управљао четрдесетдвогодишњи возач, а који је у року од само неколико минута, у три наврата знатно прекорачио брзину кретања од дозвољене.

Прво мерење је показало да је на делу пута где је, због радова, ограничење брзине привремено 50 километара на час, возио 164,3 километра на час. Недуго затим, на делу пута где је ограничење 100 километара на час, ишао је брзином од 208,9 километара, а само пар минута касније, на делу пута где је ограничење 80, његова брзина износила је 199,7 километара на час.

Четрдесетседмогодишњи возач је задржан у службеним просторијама полиције, против обојице возача биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве.