Актуелно

Ухапшена осумњичена за злоупотребу поверења у обављању привредне делатности

25.01.2023.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције УКП, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су Т. Б. (1975) због постојања основа сумње да је извршила продужено кривично дело злоупотреба поверења у обављању привредне делатности, док се заједно са Е. Ј. (1985) терети за наведено кривично дело у саизвршилаштву.

Како се сумња, Т. Б. док је радила као одговорно лице једног привредног друштва и Е. Ј. су од 2018. до 2021. године робу привредног друштва продали илегално, без евидентирања промета и потраживања у пословним књигама, чиме су прибавили себи противправну имовинску корист у износу од 45.115.203 динара и за исти износ оштетили привредно друштво.

Такође, Т. Б. се сумњичи да је од 2018. до 2021. године евидентирала непостојећа документа која се односе на предавање робе издате на име више лица, а потом запосленима налагала сачињавање обрачуна на основу којих је вршила исплату, иако је знала да наведена лица никада нису заиста испоручила робу или је нису испоручила у тим количинама, па им је на тај начин неосновано исплаћено 5.008.044 динара у ком износу им је прибављена противправна имовинска корист, а за исти износ оштећено привредно друштво.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, Посебном одељењу за сузбијање корупције.