Актуелно

Ухапшена осумњичена за проневеру у Општој болници Крушевац

24.02.2021.
МУП

Број: 234/21
24. фебруар 2021. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву и Антикорупцијским тимом Министарства здравља, ухапсили су Л. К. (1967), бившу радницу Опште болнице Крушевац, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело проневера.

Како се сумња, она је током 2020. године, радећи као медицинска сестра, присвојила лекове који су јој били поверени у раду у вредности од 4.566.020 динара, у намери да себи прибави противправну имовинску корист.

Сумња се да је она фалсификовала потпис лекара на основу којих је преузимала знатно веће количине лекова од стварно потребних и сразмено броју пацијената, а које је присвојила за себе.

Она је, како се сумња, прикривала кривично дело тако што је у информационом програму болнице уносила неистините податке да су лекови раздужени и дати пацијентима приликом лечења.

Део лекова за које се сматра да је осумњичена присвојила се користе за лечење тешко оболелих пацијената попут оних са тешким траумама и третираних хируршким путем.

Осумњичена ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.