Актуелно

Током појачане контроле саобраћаја на територији Новог Сада и Ваљева за само осам сати откривено укупно 1.132 прекршаја

01.07.2022.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током појачане контроле саобраћаја на територији Новог Сада и Ваљева, за само осам сати, открили су укупно 1.132 прекршаја, од чега 694 у Новом Саду и 438 у Ваљеву.

У акцији којом је руководио начелник Управе саобраћајне полиције, пуковник полиције Славиша Лакићевић, а која је спроведена због повећаног броја саобраћајних незгода са настрадалим особама, било је ангажовано више од 150 полицијских службеника саобраћајне полиције, као и сви расположиви технички ресурси за контролу саобраћаја.

Због прекорачења брзине санкционисано је 420 возача, због некоришћења сигурносног појаса  398 возача, односно путника у возилу, док је због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја искључено 25 возача. У Темерину је педесетдвогодишњи возач затечен да управља возилом са чак 2,64 промила алкохола у организму.

Поред тога, 100 возача санционисано је због непрописног коришћења мобилног телефона, а 13 возача због непрописног претицања.

Од јануара до маја ове године, у саобраћајним незгодама на територији Новог Сада погинуло је 17, а у Ваљеву осам особа.

Управа саобраћајне полиције ће и у наредном периоду наставити са акцијама појачаних контрола како би стање безбедности саобраћа било што повољније.а