Актуелно

Пронађена дрога, ухапшени осумњичени

26.09.2019.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, у одвојеним акцијама, на територији Крагујевца ухапсили су Ф. Б. (1997) и С. М. (1998) из Крагујевца, због  постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полиција је приликом претреса стана и других просторија у Крагујевцу које користи Ф. Б. пронашла 37,6 грама амфетамина спакованог у кесице и вагицу за прецизно мерење на којој су били трагови дроге. 

У другој акцији, у изнајмљеном стану у ком борави С. М., пронађено је око 40,5 грама амфетамина, упакованог у кесице, мања количина кокаина и новац у разним валутама за који се сумња да потиче од продаје дроге. 

Такође, полиција је од С. М. одузела и пиштољ са седам метака у оквиру, па ће против њега бити поднета и кривична пријава због постојања основа сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 

Ф. Б. и С. М. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.

Такође, полиција је ухапсила још четири особе које се сумњиче да су извршиле кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

У претресу њихових станова и других просторија, на више локација у Крагујевцу, пронађено је укупно око 35 грама марихуане и око 22 грама беле прашкасте материје за коју се сумња да је опојна дрога.

По налогу надлежног тужилаштва, против четворице осумњичених ће бити поднете кривичне пријаве у редовном поступку.