Актуелно

Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Биљане Поповић Ивковић

08.05.2019.
MУП

Изјава државног секретара Министарства унутрашњих послова Биљане Поповић Ивковић: 

„Позивам потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић да престане са континуираним изношењем неистина о Министарству унутрашњих послова и раду полицијских службеника зарад својих покушаја привлачења пажње и убирања најситнијих политичких поена.

Шокирана сам неодговорношћу некога ко је народни посланик, а ко већ данима износи апсолутне лажи и прави конструкције на којима би јој позавидели и писци холивудских блокбастера, наносећи без трунке срама штету и угледу институција и угледу државе Србије.

Тепић је и данас наставила са изношењем скандалозних лажи и то целог низа не би ли исконструисала некакву причу о формирању параполиције.

Поменута је најпре некакву иницијативу једне од организација из цивилног сектора за формирање грађанских патрола данас покушала лажно да представи као пројекат Министарства унутрашњих послова. Нити је реч о пројекту МУП-а, нити МУП у истом учествује, нити је штавише МУП било ко контактирао на тему поменуте иницијативе.

Након тога је наставила са изношењем лажних информација да МУП већ сарађује са поменутом организацијом и навела имена неких људи за које тврди да су званични сарадници Министарства. И опет је реч о апсолутно нетачним тврдњама, што је лако проверљиво.

Тепићкина тврдња да то што је неко саветник у једном од на десетине полицијских синдиката доказује да је реч о сараднику МУП-а вероватно најбоље разоткрива и да она пласира свесно и намерно поменуте  манипулације.

Као народни посланик Тепићка одлично зна да је слобода синдикалног организовања зајамчена Уставом и да се МУП ни по ком основу не може мешати у организацију ни синдиката, као ни удружења грађана. Да чињеница да сте сарадник неког синдиката или удружења свакако није исто што и сарадник  МУП-а сувишно је и објашњавати.

Сума сумарум, Тепићка заправо одлично и сама зна да је све што је данас изговорила само сијасет апсолутних лажи, које је пласирала зарад смишљеног покушаја да обмане јавност Србије “.