Актуелно

Припадници Сектора за ванредне ситуације обишли насељена места након пораста водостаја реке Лим код Бродарева и Пријепоља

22.11.2023.
MУП

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова након пораста водостаја реке Лим код Бродарева и Пријепоља обишли су насељена места и становништво на овом подручју и наставиће да прате ситуацију у циљу благовременог предузимања мера и активности.

До раста водостаја Лима дошло је услед обилнијих кишних падавина у току ноћи на сливу ове реке на територији Црне Горе, а  све службе републичког и општинског нивоа су предузеле мере из своје надлежности.

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље проглашена је ванредна ситуација на делу територије општине, за месне заједнице Пријепоље, Велика Жупа, Ивање и Бродарево, а Јавно предузеће „Србијаводе” су прогласиле ванредну одбрану од поплава на водној јединици „Лим – Пријепоље".

Река Лим се још увек налази у свом кориту и тренутно нема опасности од њеног изливања, а Специјалистички тимови за спасавање и рад на води Сектора за ванредне ситуације МУП су у приправности како би грађани били још безбеднији.