Aktuelno

Pripadnici Sektora za vanredne situacije obišli naselјena mesta nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolјa

22.11.2023.
MUP

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nakon porasta vodostaja reke Lim kod Brodareva i Prijepolјa obišli su naselјena mesta i stanovništvo na ovom području i nastaviće da prate situaciju u cilјu blagovremenog preduzimanja mera i aktivnosti.

Do rasta vodostaja Lima došlo je usled obilnijih kišnih padavina u toku noći na slivu ove reke na teritoriji Crne Gore, a  sve službe republičkog i opštinskog nivoa su preduzele mere iz svoje nadležnosti.

Na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Prijepolјe proglašena je vanredna situacija na delu teritorije opštine, za mesne zajednice Prijepolјe, Velika Župa, Ivanje i Brodarevo, a Javno preduzeće „Srbijavode” su proglasile vanrednu odbranu od poplava na vodnoj jedinici „Lim – Prijepolјe".

Reka Lim se još uvek nalazi u svom koritu i trenutno nema opasnosti od njenog izlivanja, a Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP su u pripravnosti kako bi građani bili još bezbedniji.