Актуелно

Возили под дејством алкохола

06.09.2021.
ПУ Ниш

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у редовној контроли саобраћаја током викенда, задржали су седам возача који су управљали возилима под дејством алкохола, од којих двојицу који су изазвали саобраћајне незгоде.

Полиција у Мерошини задржала је двадесетчетворогодишњег возача „југа“ који се сумњичи  да је изазвао саобраћајну незгоду управљајући возилом коме је истекла регистрација, без возачке дозволе са 1,53 промила алкохола у организму.

Он се сумњичи да је у недељу у околини Мерошине ударио у аутобус који је био паркиран. 

Након задржавања, Прекршајни суд у Нишу изрекао му је новчану казну у износу од 240.000 динара.

Двадесеттрогодишњи возач се сумњичи да је 4. септембра, у околини Дољевца, украо нерегистровано возило „опел“ са паркинг простора једног техничког прегледа   а потом се удаљио са лица места.

Управљајући са украденим возилом са 1,84 алкохола у организму, без возачке дозволе двадесеттрогодишњи младић се сумњичи да је изазвао саобраћајну незгоду тако што је ударио у паркирано возило и оштетио га. 

Након задржавања, Прекршајни суд у Нишу изрекао му је новчану казну у износу од 185.000 динара, а полиција ће по налогу Основног јавног тужилаштва у Нишу поднети кривичну пријаву због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешка крађа.

Полиција је зауставила и искључила из саобраћаја мушкарце старости 68, 46, 38, 34 и 29 година са 1.54, 1.29, 1.36, 1.47 и 1.68 промила алкохола у организму.

Петорици возача је одређено задржавање до 12 сати и против њих ће, бити поднете прекршајне пријаве из Закона о безбедности саобраћаја.

Полиција је, у дане викенда, открила и санкционисала још 34 возача који су управљали возилима под дејством алкохола и против њих ће бити поднете прекршајне пријаве.

Апелујемо на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола и доследно поштују саобраћајне прописе, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.