Актуелно

Ухапшена два полицијска службеника и осумњичена за фалсификовање новца

16.05.2019.
МУП

Број: 392/19
16. мај 2019. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су два полицијска службеника и још једну особу због постојања основа сумње да су омогућили пуштање у промет фалсификованих новчаница и прикривали доказе о извршеном кривичном делу.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшен је полицијски службеник Полицијске станице УБ Р. П. (1987), док су због сумње да су починили кривично дело фалсификовање новца ухапшени полицијски службеник ПС УБ Д. В. (1984) и осумњичена В. М. (1968).

Сумња се да је Р. П., пошто је сазнао да је почињено кривично дело фалсификовање  новца обавестио Д. В. да постоји основ сумње да је он то дело починио.

Постоје основи сумње да је потом Р. П, који је, како се сумња био свестан да је реч о кривично делу за које се преузима гоњење по службеној дужности, омогућио да у његовом присуству В. М. фалсификовани новац да осумњиченом Д. В., како би на тај начин прикрили доказе о извршеном кривичном делу.

Осумњиченим је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.