Актуелно

МУП апелује на све актере политичке сцене у Србији да не злоупотребљавају полицију и да поштују јавни ред и мир током јавних окупљања

21.12.2023.
МУП

Министарство унутрашњих послова, у циљу тачног информисања, обавештава јавност да је, како је саопштило Више јавно тужилаштво у Београду, Драгослав М. (2003) из Јагодине који се терети за кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу, на саслушању пред овим тужилаштвом изјавио да га од тренутка хапшења нико није малтретирао.

Такође, осумњичени је потписао записник са саслушања без било каквих примедби, а то је учинио и његов изабрани бранилац. 

С обзиром на то да је Драгослав М. током саслушања изјавио да га је „неко ударио у главу док је био на улици“, иако није имао било какве видљиве повреде, нити се жалио да је повређен, понуђен му је лекарски преглед који је он одбио. 

Драгослав М. је у својој изјави, између осталог, навео да је учествовао на протестима коалиције "Србија против насиља", наводећи да га за то плаћају лидери коалиције Д. Ђ. и М. Т., укупно 150 евра месечно.

Подсетимо, Драгослав М. је ухапшен због сумње да је током јавног окупљања испред Републичке изборне комисије одгурнуо директора Републичког завода за статистику Миладина Ковачевића, док је био у друштву Петра Ђ. (1989) против кога је поднета прекршајна пријава због учињеног прекршаја вређање, вршење насиља, претња или туча из Закона о јавном реду и миру. 

Министарство унутрашњих послова апелује још једном на све актере политичке сцене у Србији да не злоупотребљавају полицију за дневнополитичке обрачуне и да поштују јавни ред и мир током јавних окупљања.