Aktuelno

Krivična prijava za ugrožavanje javnog saobraćaja

08.12.2023.
PU Sremska Mitrovica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi podneće krivičnu prijavu  nadležnom tužilaštvu protiv tridesetjednogodišnjeg vozača, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

On se tereti da je upravlјajući automobilom „polo“ sa 2,25 promila alkohola u organizmu, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u „ford“ u kojem je suvozač zadobio lake telesne povrede.

Takođe, saobraćajna policija, prilikom kontrole saobraćaja, otkrila je dvojicu vozača koji su učinili prekršaj nasilnička vožnja i jednog koji je upravlјao automobilom pod uticajem opojnih droga i alkohola.

U Sremskoj Mitrovici je zaustavlјen sedamdesetdvogodišnjak koji je vozio „reno“  sa 2,32 promila alkohola u organizmu, a na području Stare Pazove tridesetpetogodišnji vozač „tiguana“ pod dejstvom kokaina i alkohola.

Nakon zadržavanja, obojica vozača su privedena nadležnim prekršajnim sudijama.

Policija u Sremskoj Mitrovici otkrila je četrdesettrogodišnjaka koji je na putnom pravcu Martinci - Laćarak upravlјao „mercedesom“ brzinom od 164,3 kilometara na čas, za 104,3 kilometra više od dozvolјene. Isti vozač je ponovo zaustavlјen u Laćarku jer je vozio brzinom od 94,4 kilometra, za 44,4 kilometra većom od dozvolјene.

Prekršajni sudija ga je kaznio novčanom kaznom od 142.000 dinara, 18 kaznenih poena i zabranom upravlјanja automobilom u trajanju od devet meseci i 30 dana.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.