Актуелно

Кривична пријава за угрожавање јавног саобраћаја

08.12.2023.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Руми поднеће кривичну пријаву  надлежном тужилаштву против тридесетједногодишњег возача, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја.

Он се терети да је управљајући аутомобилом „поло“ са 2,25 промила алкохола у организму, прешао у супротну саобраћајну траку и ударио у „форд“ у којем је сувозач задобио лаке телесне повреде.

Такође, саобраћајна полиција, приликом контроле саобраћаја, открила је двојицу возача који су учинили прекршај насилничка вожња и једног који је управљао аутомобилом под утицајем опојних дрога и алкохола.

У Сремској Митровици је заустављен седамдесетдвогодишњак који је возио „рено“  са 2,32 промила алкохола у организму, а на подручју Старе Пазове тридесетпетогодишњи возач „тигуана“ под дејством кокаина и алкохола.

Након задржавања, обојица возача су приведена надлежним прекршајним судијама.

Полиција у Сремској Митровици открила је четрдесеттрогодишњака који је на путном правцу Мартинци - Лаћарак управљао „мерцедесом“ брзином од 164,3 километара на час, за 104,3 километра више од дозвољене. Исти возач је поново заустављен у Лаћарку јер је возио брзином од 94,4 километра, за 44,4 километра већом од дозвољене.

Прекршајни судија га је казнио новчаном казном од 142.000 динара, 18 казнених поена и забраном управљања аутомобилом у трајању од девет месеци и 30 дана.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.