Актуелно

Расветљене дојаве о бомбама у школама

06.12.2023.
ПУ Нови Пазар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару, у сарадњи са Службом за борбу против тероризма, идентификовали су и пронашли двојицу ученика једне основне школе старости 12 и 13 година који су, како се сумња, у претходном периоду слали мејлове да су постављене бомбе у основним и средњим школама на подручју Новог Пазара, као и у једном маркету.

Полиција је са дечацима обавила разговор у присуству родитеља и о свему обавестила Више јавно тужилаштво у Новом Пазару и Центар за социјални рад у овом граду.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Новом Пазару, против родитеља дечака поднете су прекршајне пријаве због постојања основа сумње да су учинили прекршај пропуштање дужног надзора над дететом.

Иначе, након пријава о постављеним бомбама, сви ученици, запослени и грађани су евакуисани, а припадници полиције су извршили преглед објеката и утврдили да је свака пријава била лажна.

Припадници полиције додатно су појачали присуство у школама и зонама школа како би ученици и сви запослени били још безбеднији и, као и до сада, одмах ће поступати по свакој пријави и, у сарадњи са надлежним институцијама, предузимати све мере и радње.