Актуелно

Задржан јер је ометао полицију у вршењу службене дужности

30.05.2024.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу ухапсили су Ђ. М. (1992) из Крагујевца, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела  ометање службеног лица у вршењу службене дужности и уништење и оштећење туђе ствари. 

Он је, како се сумња, данас око 13 часова у улици Краљевачког батаљона, аутомобилом ''цитроен'', ударио у светлосно сигнални уређај, а потом побегао, након чега је, одмах након пријаве грађана, полиција идентификовaла возача и возило и зауставила га.   

Приликом интервенције, осумњичени је најпре вређао полицијске службенике, а  приликом употребе средстава принуде, пружао им је отпор, ометао их задавши им више и удараца у пределу тела. Том приликом, нанео је лаке телесне повреде полицијским службеницима, као и оштећења на службеним возилима. 

У саобраћајној незгоди није било повређених лица.

Такође, осумњичени је одбио да се подвргне алкотестирању, а помоћу дрога теста утврђено је да је управљао возилом под дејством психоактивних супстанци, па ће против њега за учињене прекршаје бити поднете и одговарајуће прекршајне пријаве.

Осумњичени је задржан у здравстевној установи.