Актуелно

Прање новца

23.05.2022.
ПУ Чачак

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Чачку, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. П. (1982) и Ђ. П. (1985) из Чачка, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело прање новца.

Полиција је такође ухапсила и Н. М. (1985), осумњиченог за прање новца у помагању, као и А. А. (1985) и А. К. (1987) који се сумњиче за прање новца у помагању и фалсификовање службене исправе.

М. П, одговорно лице једног ауто сервиса и Ђ. П, фактички власник овог сервиса сумњиче се да су од 2016. године до данас, посредством једне курирске службе, продали половне резервне делове за аутомобиле у укупном износу од око 45.800.000 динара.

Они, како се сумња, добијени новац нису евидентирали у пословним књигама ауто сервиса, већ су купили више некретнина у Србији.

Радник овог сервиса Н. М. се сумњичи да је на интернету оглашавао продају ауто делова и контактирао са купцима, иако је знао да новац од продаје неће бити уплаћен на рачун ауто сервиса.

А. А. и А. К, запослени у курирској служби су, како се сумња, по претходном договору са осталима осумњиченима и уз новчану надокнаду, приликом преузимања пошиљки и слања наводили лажне податке о пошиљаоцима, а новац од купаца давали Н. М. 

М. П. и Ђ. П. је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву бити приведени тужилаштву, док су остала тројица осумњичених ухапшена и приведена тужилаштву.