Актуелно

Ухапшени због злоупотребе положаја

21.07.2021.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Нишу, ухапсили су В. Ф. (1960), запосленог у Управи за шуме, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Полиција је ухапсила и М.П. (1977) запосленог у привредном друштву „Авиум“ Мало Црње и Д. А. (1985) одговорно лице привредног друштва „Пинус С.Ц.“ Сурдулица, осумњичене за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.  

Осумњичени В.Ф. терети се да је у октобру 2019. године, у оквиру саветодавне посете Основној школи „Свети Сава“ у месту Божица код Сурдулице, која је власник парцеле на којој се налазе бели борови укупне количине 313 метара кубних стабала, на површини 2,42 хектара, констатовао да је дошло до сушења овог дрвећа на целој површини и препоручио да се исеку сва стабла, што није било у складу са реалним стањем. 

М. П. се сумњичи да је за потребе ове школе израдио санациони план на основу кога је наложено да се сва стабла белог бора, која су иначе прве и друге класе, посеку, и продају са умањеном вредношћу на количини и квалитету.

Д. А. је потом, како се сумња, исекао дрвеће иако је знао да је количина већа у односу на процену санационог плана, приказавши мању количину, чиме је оштетио школу за износ 838.505  динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити Вишем јавном тужилаштву у Нишу.