Актуелно

Ухапшено пет особа осумњичених да су извршиле више коруптивних кривичних дела

02.09.2019.
МУП

Београд

Број: 755/19

2.9.2019.године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су пет особа осумњичених да су извршиле  више коруптивних кривичних дела.

Ухапшени су: З.Л.(1957) и Д.Б.П.(1964) службеници Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Нови Сад због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, као и М.М. (1961) радница ЈКП "Пут" Нови Сад због сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја. Такође, због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, ухапшен је С.Т. (1971) одговорно лице у привредном друштву "МН" д.о.о Лозница и М.Н. (1957) законски заступник овог привредног друштва  осумњичен за злоупотребу у вези са јавном набавком.

Осумњичени З.Л., Д.Б.П. и М.Н. се терете да су у току 2018. године, привредном друштву „МН“ д.о.о Лозница прилагођавали конкурсну документацију за јавну набавку у вези са уређењем парка у Новом Саду са инфраструктуром и јавним осветљењем, као и да су на тај начин овом привредном друштву прибавили противправну имовинску корист у износу од 124.278.840 динара.

Сумња се и да су З.Л., М.М., М.Н. и С.Т. сачињавали и потписивали грађевинске дневнике и обрачунске листове са неистинитим садржајем у вези са изведеним радовима на поправци оштећених површина степеништа на прилазу позоришту у Новом Саду на основу којих су извршена плаћања према „МН“ д.о.о Лозница. На тај начин су, како се сумња, за ово привредно друштво прибавили корист у износу од 1.637.968 динара, за колико је оштећен град Нови Сад и буџет АП Војводина.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.