Aktuelno

Uhapšeno pet osoba osumnjičenih da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela

02.09.2019.
MUP

Beograd

Broj: 755/19

2.9.2019.godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su izvršile  više koruptivnih krivičnih dela.

Uhapšeni su: Z.L.(1957) i D.B.P.(1964) službenici Gradske uprave za građevinsko zemlјište i investicije Novi Sad zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, kao i M.M. (1961) radnica JKP "Put" Novi Sad zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja. Takođe, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, uhapšen je S.T. (1971) odgovorno lice u privrednom društvu "MN" d.o.o Loznica i M.N. (1957) zakonski zastupnik ovog privrednog društva  osumnjičen za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Osumnjičeni Z.L., D.B.P. i M.N. se terete da su u toku 2018. godine, privrednom društvu „MN“ d.o.o Loznica prilagođavali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku u vezi sa uređenjem parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnim osvetlјenjem, kao i da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 124.278.840 dinara.

Sumnja se i da su Z.L., M.M., M.N. i S.T. sačinjavali i potpisivali građevinske dnevnike i obračunske listove sa neistinitim sadržajem u vezi sa izvedenim radovima na popravci oštećenih površina stepeništa na prilazu pozorištu u Novom Sadu na osnovu kojih su izvršena plaćanja prema „MN“ d.o.o Loznica. Na taj način su, kako se sumnja, za ovo privredno društvo pribavili korist u iznosu od 1.637.968 dinara, za koliko je oštećen grad Novi Sad i budžet AP Vojvodina.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.