Актуелно

Ухапшене четири особе због мита

08.03.2018.
МУП

Број: 163/18
08. март 2018. године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле, ухапсили су полицијску службеницу и запослену у Секретаријату за Управу града Београда осумњичене да су злоупотребивши службени положај омогућиле страним држављанима упис у књигу држављана Републике Србије, иако неки од њих нису испуњавали законом предвиђене услове.

По налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, због постојања основа сумње да су починиле кривична дела злоупотреба службеног положаја и примање мита ухапшене су полицијска службеница Управе за управне послове Г. Р. (1970) и службеница Секретаријата за Управу града Београда, Одељења за лична стања грађана, вођење матичних књига и изборна права – Стари град А. П. (1967).

Полиција је ухапсила и двоје грађана Љ. Н. (1952) и М. З. (1962), због постојања основа сумње да су починили кривично дело давање мита.

Сумња се да су Г. Р. и А. П., у дужем временском периоду од осумњичених грађана примале поклоне, као и новац у износу од 100 до 500 евра како би страним држављанима омогућиле упис у књигу држављана Републике Србије и доношење решења по убрзаном поступку, иако нека од тих лица нису испуњавала законом предвиђене услове за пријем у држављанство.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.