Актуелно

Начелник Лакићевић истакао значај ефикасности прекршајног поступка за унапређење безбедности саобраћаја на путевима

23.09.2022.
MУП

Начелник Управе саобраћајне полиције Славиша Лакићевић на стручном скупу за представнике саобраћајне полиције и прекршајних судова на тему примене Закона о безбедности саобраћаја на путевима истакао је значај ефикасности прекршајног поступка за унапређење безбедности саобраћаја на путевима.

Начелник се захвалио Мисији ОЕБС-а у Србији, под чијим покровитељством је овај скуп организован у Сокобањи, нагласивши да су сви пројекти које су заједнички реализовали ОЕБС и Управа саобраћајне полиције имали директан утицај на унапређење рада саобраћајне полиције и безбедности саобраћаја.

У раду стручног скупа учествовало је 40 представника саобраћајне полиције и 60 судија прекршајних и прекршајних апелационих судова из целе земље

Начелник Лакићевић, такође је у Сокобањи одржао радни састанак са руководиоцима  саобраћајне полиције на ком је сумирано тренутно стање безбедности саобраћаја.

Истакнуто је да су полицијски службеници саобраћајне полиције од почетка године уложили велике напоре у контроли саобраћаја, што је резултирало повећањем броја санкционисаних учинилаца свих најтежих прекршаја.

На радном састанку дефинисани су и приоритети у раду саобраћајне полиције за наредни период.