Aktuelno

MUP: Policija je branila decu od nasilnika, napadnut policajac

11.02.2024.
MUP

Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom pojedinih medijskih navoda o jučerašnjem postupanju policije na Paliluli, u Ulici Vuka Vrčevića, ističe da su juče pripadnici policije, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, potraživali lica na adresama stanovanja koja se sumnjiče da su prethodno uznemiravala više mlađih osoba na autobuskom stajalištu, a odmah potom napali i povredili policijskog službenika.

Najpre je tridesetogodišnji policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd juče oko 15.45 časova u Bulevaru Despota Stefana napadnut prilikom vršenja službene dužnosti, u trenutku kada je uočio da tri osobe maltretiraju više mlađih lica.

U nameri da odbrani mlađa lica i zaštiti ih od nasilnika, primenio je policijska ovlašćenja, legitimisao se službenom legitimacijom, nakon čega su mu tri osobe uputile uvrede, a zatim je jedan od njih ciglom pogodio policijskog službenika u glavu, dok ga je drugi udario zatvorenom šakom, takođe u predelu glave.

Povređeni policijski službenik je od strane Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Policija je ubrzo identifikovala izvršioce i utvrdila da se radi o licima koja žive u nehigijenskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića, kao i da se radi o licima koja su od ranije poznata kao izvršioci više krivičnih dela sa elementima nasilja.

Takođe, za dvoje od njih bila je raspisana i potraga zbog postojanja osnova sumnje da su i u prethodnom periodu izvršili slična krivična dela.

Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno radi na pronalasku ovih lica. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije kojima obmanjuju javnost, već da sve prethodno provere preko zvaničnih institucija.