Актуелно

МУП: Полиција је бранила децу од насилника, нападнут полицајац

11.02.2024.
МУП

Министарство унутрашњих послова поводом појединих медијских навода о јучерашњем поступању полиције на Палилули, у Улици Вука Врчевића, истиче да су јуче припадници полиције, у складу са законом и својим овлашћењима, потраживали лица на адресама становања која се сумњиче да су претходно узнемиравала више млађих особа на аутобуском стајалишту, а одмах потом напали и повредили полицијског службеника.

Најпре је тридесетогодишњи полицијски службеник Полицијске управе за град Београд јуче око 15.45 часова у Булевару Деспота Стефана нападнут приликом вршења службене дужности, у тренутку када је уочио да три особе малтретирају више млађих лица.

У намери да одбрани млађа лица и заштити их од насилника, применио је полицијска овлашћења, легитимисао се службеном легитимацијом, након чега су му три особе упутиле увреде, а затим је један од њих циглом погодио полицијског службеника у главу, док га је други ударио затвореном шаком, такође у пределу главе.

Повређени полицијски службеник је од стране Хитне помоћи превезен у Ургентни центар где му је указана лекарска помоћ.

Полиција је убрзо идентификовала извршиоце и утврдила да се ради о лицима која живе у нехигијенском насељу у Улици Вука Врчевића, као и да се ради о лицима која су од раније позната као извршиоци више кривичних дела са елементима насиља.

Такође, за двоје од њих била је расписана и потрага због постојања основа сумње да су и у претходном периоду извршили слична кривична дела.

Полиција у сарадњи са надлежним тужилаштвом интензивно ради на проналаску ових лица. 

Министарство унутрашњих послова још једном апелује на медије да не објављују непроверене и нетачне информације којима обмањују јавност, већ да све претходно провере преко званичних институција.