Aktuelno

Zadržani zbog učinjenih prekršaja tokom vožnje

02.10.2023.
PU Subotica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici tokom proteklog vikenda zadržali su devet vozača zbog učinjenih prekršaja.

Vozač „opela“ (38) na periferiji Bačke Topole je, vozeći sa 3,10 promila alkohola u organizmu i kako se sumnja zbog neprilagođene brzine, sleteo u jarak. U Bačkoj Topoli iz saobraćaja je isklјučen pedesetpetogodišnji vozač teretnog vozila sa 1,78 promila alkohola, kao i 45-godišnji vozač putničkog vozila koji je vozio sa 1,26 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna patrola, u Malom Iđošu, zaustavila je dvojicu vozača bicikala starosti 57 i 29 godina koji su vozili sa 1,26 i 1,58 promila alkohola u organizmu kao i vozača mopeda starosti 26 godina koji je upravlјao pod uticajem kanabisa.

Tridesetčetvorogodišnji vozač „golfa“ koji je upravlјao sa 2,99 promila alkohola u organizmu, zadržan je takođe u službenim prostorijama Policijske uprave u Subotici.

Pripadnici saobraćajne policije u Subotici zaustavili su vozače automobila „opel“ (41) i ,,land rover“ (32) koji su upravlјali vozilima, a da nemaju izdatu vozačku dozvolu ni za jednu kategoriju motornih vozila.

Nakon zadržavanja, svi vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, u cilјu svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.