Актуелно

Станојевић: Апелујемо на грађане да користе алтернативне прелазе

10.08.2018.
МУП

Заменик начелника Управе граничне полиције Министарства унутрашњих послова Миљан Станојевић указао је данас да се током предстојећег викенда очекују веће гужве на граничним прелазима у Републици Србији, посебно на Хоргошу и апеловао на грађане да, како би избегли дуже чекање на граници,  користе алтернативне прелазе.

„Грађани могу користити алтернативне граничне прелазе према Мађарској, пре свега Хоргош 2, потом прелаз Келебија, Бачки Виногради и Ђала. Алтернативни гранични прелази са Хрватском су Шид, Бачка Паланка и Сот, док према Македонији препоручујемо Прохор Пчињски“, прецизирао је Станојевић.

Станојевић је напоменуо да прелази Хоргош 2, Бачки Виногради и Ђала раде од 7 до 19 часова, док сви остали наведени прелази раде 24 сата дневно.

Он је препоручио грађанима да се пре поласка на пут информишу о стању и времену задржавања на граничним прелазима и сходно томе користе алтернативне граничне прелазе.

Према његовим речима, током летње сезоне саобраћај на граничним прелазима одвија се појачаним интензитетом.

„Имајући то у виду Управа граничне полиције појачала је све капацитете како би омогућила што краће задржавање грађана на граничним прелазима“, истакао је Станојевић.