Aktuelno

Otkrivena ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane

18.01.2024.
PU Jagodina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini u saradnji sa specijalizovanim timom Uprave kriminalističke policije i Višim javnim tužilaštvom u Jagodini, su nakon višemesečnog operativnog rada otkrili ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane i uhapsili L. Š. (1997) i I. S. (1987) iz Ćuprije zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Takođe, zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo policija traga za  tridesetšestogodišnjim muškarcem iz Ćuprije.

Policija je u laboratoriji pronašla i zaplenila 811 bilјaka kanabisa i oko 12 kilograma suve materije za koju se sumnja da je marihuana.

Kod I. S. policija je pronašla pištolј sa pet metaka i sedam metaka za lovački karabin za koje ne poseduje dozvolu i protiv njega će biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.