Актуелно

Ухапшени осумњичени за злоупотребу службеног положаја

30.10.2019.
МУП

Број: 948/19
30. октобар 2019. Године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су три особе и поднели кривичне пријаве против две особе, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Ухапшени су П.С. (1974), одговорно лице средње Техничке школе Трстеник, М. И. А. (1964), одговорно лице Дома здравља у Новом Пазару и И. Д. (1974), запослени у Дому здравља Нови Пазар, док су кривичне пријаве поднете против 65-годишњег и 43-годишњег мушкарца.

Како се сумња П. С. и шездесетпетогодишњи мушкарац, бивши запослени у Високој техничкој машинској школи струковних студија у Трстенику, у периоду од септембра 2018. до јуна 2019. године, потписивали су и оверавали записнике о наводно положеним испитима за „Б“ и „Ц“ категорију кандидатима Саобраћајне школе Трстеник иако исти нису ни присуствовали испитима.

Осумњичени М. И. А. , И. Д, као и 43-годишњи мушкарац који је запослен у Дому здравља Нови Пазар су, како се сумња, од маја 2018. до јула 2019. године, сачињавали записнике о полагању испита из прве помоћи и издавали потврде о положеном испиту из прве помоћи за 200 кандидата у којима су уносили неистинит садржај да је испит одржан и да су га кандидати положили, иако кандидати нису ни присуствовали обуци и испиту.

Осумњиченима П. С, М. И. А. и И. Д. је одређен притвор до 30 дана.