Актуелно

Кажњени због насилничке и вожње под дејством наркотика

15.12.2023.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шиду поднеће кривичну пријаву надлежном тужилаштву против четрдесетдвогодишњака, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело угрожавање јавног саобраћаја. Он је, управљајући „опелом“ са 2,89 промила алкохола у организму на путном правцу Беркасово - Бикић До, прешао у супротну саобраћајну траку и ударио у „форд“ који му је долазио у сусрет. У овој саобраћајној незгоди, возач „форда“ је лакше повређен. 

Саобраћајна полиција у Сремској Митровици одредила је задржавање до 24 часа шездесетосмогодишњаку који је возећи „дајеву“ са 2,36 промила алкохола у организму ударио у паркирану „тојоту“. Против њега биће поднета прекршајна пријава за прекршај насилничка вожња.

У Пећинцима је заустављен двадесетшестогодишњак који је управљао „голфом“ без возачке дозволе. Након саслушања у надлежном прекршајни суду, кажњен је новчаном казном у износу од 100.000 динара. 

Патрола у Новој Пазови затекла је осамнаестогодишњег возача „голфа“ без возачке дозволе и под утицајем канабиса и амфетамина. Приликом прегледа, код њега су нађене три кесице са биљном материјом за коју се сумња да је марихуана и послате на вештачење, након чега ће бити поднета одговарајућа кривична пријава. Возачу је одређено задржавање до 24 часа у ком року ће бити приведен прекршајном судији. 

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.