Актуелно

Ухапшен осумњичени за превару у обављању привредне делатности

23.01.2021.
МУП

Број: 70/21
23. јануар 2021. Године

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су М. Е. (1979), одговорно лице Привредног друштва „2М“ ДОО из Новог Пазара због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности.

Кривичном пријавом обухваћени су и О. Р. (1970), фактички одговорно лице ПД „2М“ ДОО, и М. В. (1986) из Баточине, који су раније ухапшени.

Како се сумња, М. Е. и О. Р. су уз помоћ М. В. током новембра и децембра 2019. године, лажним приказивањем чињеница, а у намери да себи прибаве противправну имовинску корист, довели у заблуду фирме ПД „Aqua-Sanit TDM“ ДОО Краљево, ПД „Yuhor-export“ АД Јагодина, ПД „Мивеx“ ДОО Чачак, СТКР „Иван Керамика“ из Београда и ПД „Керамика Кањижа“ ДОО Кањижа како би им продале и испоручиле различиту робу коју је требало да исплате у договореном року.

Осумњиченима је испоручена роба у вредности од око 5.164.935 динара, а набавку, како се сумња, нису евидентирали у књиговодству ПД „2М“ ДОО, већ су исту робу продали и на тај начин присвојили више од пет милиона динара.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву