Актуелно

Шест особа осумњичено за злоупотребу службеног положаја у саизвршилаштву, а једна за фалсификовање службене исправе

28.11.2019.
МУП

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Сектором унутрашње контроле ЈП „Електропривреда Србије“, по налoгу Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су шест особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву, као и једну осумњичену за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Ухапшени су Ђ. А. (1982) одговорно лице огранка „Електродистрибуција“ у Краљеву, запослени на руководећим местима у овом огранку  М. С. (1966), Љ. П. (1957), Д. М. (1974) и Г. М. (1967), као и радник М. Р. (1984), који су осумњичени за злоупотребу службеног положаја у саизвршилаштву, као и В. К. (1974) бивши запослени у Привредном друштву „Еуротермик“ д.о.о, осумњичен за фалсификовање службене исправе.

Сумња се да су Ђ. А., М. С., Г. М., Љ. П., Д. М. и М. Р. током 2017. године, супротно важећим процедурама ЈП „Електропривреда Србије“ донели више званичних докумената са неистинитим подацима, као и потврду за незаконито прикључење мини-хидроелектране „Дубочица 2“ на дистрибутивни систем електричне енергије.

В. К. се сумњичи да је својим факсимилом и печатом оверио документ да је „Еуротермик“ извела радове на изградњи далековода путем којег се ова мини-хидроелектрана прикључила на систем електричне енергије, иако је знао да ова фирма то није урадила.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.