Актуелно

Због саобраћајне несреће у Бугарској по хитном поступку извршен надзор правног лица

17.08.2022.
МУП

Поводом саобраћајне незгоде која се 14. августа 2022. године догодила на ауто-путу у Бугарској, у којој је учествовао аутобус из Србије када је повређено 28 српских држављана, припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, по хитном поступку, по налогу министра унутрашњих послова Александра Вулина, извршили су надзор правног лица - власника тог возила, као и предузетника који је корисник аутобуса по уговору о закупу.

Том приликом, код правног лица - власника возила утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, због чега је сачињено 99 прекршајних налога за које је предвиђена новчана казна у укупном износу од 3.510.000 динара и поднет је један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Током надзора корисника возила по уговору о закупу, који иначе поседује важећу лиценцу за превоз путника, утврђени су прекршаји из Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, па су сачињена четири прекршајна налога за које је предвиђена укупна новчана казна од 420.000 динара, а поднет је и један захтев за покретање прекршајног поступка по Закону о безбедности саобраћаја на путевима.

Припадници Управе саобраћајне полиције ће, поред редовних контрола, поводом почетка школске године појачано контролисати превознике и аутобусе којима се врши организован превоз деце.