Актуелно

Нетачне тврдње потпредседника Странке слободе и правде да му је полиција одузела оружје и оружни лист без правног образложења

13.08.2020.
МУП

Број: 572/20
13. август 2020. године

Изјава Радослава Лакића, командира Полицијске испоставе Шид:


„Апсолутно су нетачне тврдње Дејана Булатовића, потпредседника Странке слободе и правде, да му је полиција одузела оружје и оружни лист без правног образложења.

Полицијски службеници ПИ Шид поступали су у складу са законом и Булатовићу су, пре преузимања оружја, објаснили да му се оно привремено одузима због прекршаја које је, како се сумња, починио на територији општине Звездара.

Наиме, Полицијској испостави Шид достављено је обавештење из Полицијске станице Звездара да је против Булатовића поднет захтев за покретање прекршајног поступка због, како се сумња, учињених прекршаја непристојно, дрско и безобзирно понашање и вређање службеног лица у вршењу службене дужности из Закона о јавном реду и миру, као и прекршаја недавања личне карте на увид полицијским службеницима.

Имајући у виду да је за поједине прекршаје предвиђено привремено одузимање оружја, полицијски службеници су поступали у складу са правилима која важе за све грађане Републике Србије и овај чин нема апсолутно никакве везе са политичким ангажовањем Дејана Булатовића.

Такође, њему је издата потврда о привременом одузимању оружја и у управном поступку ће се одлучити да ли ће му оно бити враћено.“