Актуелно

Возили под дејством алкохола и наркотика

09.02.2024.
ПУ Сремска Митровица

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици приликом контроле саобраћаја открили су четворицу возача који су под утицајем алкохола начинили прекршај насилничка вожња и шесторицу возача који су управљали возилима под утицајем опојних дрога.

Саобраћајна полиција у Руми зауставила је двадесетпетогодишњака који је управљао „заставом“ са 2,71 промил алкохола у организму, док је у Инђији откривен тридесетшестогодишњи возач „пежоа“ са 2,33 промила алкохола.

Патрола у Старој Пазови искључила је из саобраћаја педесетдвогодишњег возача „пасата“ са 2,08 промила алкохола у организму и четрдесеттрогодишњег возача „голфа“ са 2,04 промила алкохола.

У Инђији су затечени тридесетдвогодишњи возач „фолксвагена“ и тридесеттрогодишњи возач „фијата“, обојица под дејством канабиса и амфетамина, као и тридесетседмогодишњак који је управљао „ланчијом“ под дејством канабиса.

Полиција у Старој Пазови зауставила је четрдесетшестогодишњака који је возио „шевролет“ под утицајем опијата и деветнаестогодишњег возача „аудија“ позитивног на амфетамин, а у Руми двадесетседмогодишњака који је возио „рено“ под утицајем канабиса.

Свим возачима одређено је задржавање након чега су приведени надлежним прекршајним судијама.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да доследно поштују све саобраћајне прописе, ради своје и безбедности других учесника у саобраћају.