Актуелно

Током викенда у акцији појачане контроле саобраћаја санкционисано 40 возача

11.12.2023.
ПУ Крагујевац

Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, током викенда у акцији појачане контроле саобраћаја, санкционисали су 40 возача који су возили под дејством алкохола, од којих су тројица учинила прекршај насилничка вожња и  четири возача који су управљали аутомобилом под дејством опојних дрога.

Саобраћајна полиција у Крагујевцу, зауставила је двадесетпетогодишњег младића који је управљао аутомобилом ''опел'' са 2,71 промила алкохола у организму и тридесетједногодишњег возача ''опела'' са 2,68 промила алкохола, док је у Аранђеловцу четрдесетчетврогодишњи мушкарац управљао возилом са 2,45 промила алкохола у организму.

Такође, припадници саобраћајне полиције у Крагујевцу искључили су из саобраћаја  двадесетшестогодишњег возача ''ситроена'' и двадесетчетворогодишњег возача  ''пежоа'' који су били позитивни на марихуану и тридесетдеветогодишњег возача ''реноа'' који је био позитиван на амфетамин.

Патрола је у Аранђеловцу искључила из саобраћаја двадесетшестогодишњу девојку која је, возећи ''рено'' била позитивна на марихуану. Код ње је пронађена и мања количина материје за коју се сумња да је марихуана.

Након задржавања, возачи су приведени надлежним прекршајним судијама.

Полиција ће наставити појачано да контролише саобраћај са посебним акцентом на откривање прекршаја који су најчешћи узрочници саобраћајних незгода.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају свих саобраћајних прописа, а посебно на возаче да не управљају возилом под дејством алкохола, јер на тај начин чувају свој и животе других учесника у саобраћају.