Aktuelno

Tokom vikenda u akciji pojačane kontrole saobraćaja sankcionisano 40 vozača

11.12.2023.
PU Kragujevac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, tokom vikenda u akciji pojačane kontrole saobraćaja, sankcionisali su 40 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, od kojih su trojica učinila prekršaj nasilnička vožnja i  četiri vozača koji su upravljali automobilom pod dejstvom opojnih droga.

Saobraćajna policija u Kragujevcu, zaustavila je dvadesetpetogodišnjeg mladića koji je upravljao automobilom ''opel'' sa 2,71 promila alkohola u organizmu i tridesetjednogodišnjeg vozača ''opela'' sa 2,68 promila alkohola, dok je u Aranđelovcu četrdesetčetvrogodišnji muškarac upravljao vozilom sa 2,45 promila alkohola u organizmu.

Takođe, pripadnici saobraćajne policije u Kragujevcu isključili su iz saobraćaja  dvadesetšestogodišnjeg vozača ''sitroena'' i dvadesetčetvorogodišnjeg vozača  ''pežoa'' koji su bili pozitivni na marihuanu i tridesetdevetogodišnjeg vozača ''renoa'' koji je bio pozitivan na amfetamin.

Patrola je u Aranđelovcu isključila iz saobraćaja dvadesetšestogodišnju devojku koja je, vozeći ''reno'' bila pozitivna na marihuanu. Kod nje je pronađena i manja količina materije za koju se sumnja da je marihuana.

Nakon zadržavanja, vozači su privedeni nadležnim prekršajnim sudijama.

Policija će nastaviti pojačano da kontroliše saobraćaj sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.